eerste1000dagen

Het belang van de eerste 1000 dagen!

Vanuit de kennis die wij inmiddels hebben opgedaan over de werking van het brein, wordt duidelijk dat de ontwikkeling in de eerste 1000 dagen van kinderen heel belangrijk is.
In deze periode wordt de belangrijke basis voor het verdere leven gelegd. In de duizend dagen vanaf de conceptie, tot aan de tweede verjaardag, worden we namelijk gevormd tot wie we nu zijn.

Het leven begint in de baarmoeder. Daar vindt de aanleg plaats van organen en systemen die de gezondheid van het kind bepalen. Raakt iemand verzadigd van gezond eten, of heeft diegene daar juist veel vet en suiker voor nodig? Kun je goed of slecht tegen stress? Kun je jezelf beheersen? Die fysiologie ontwikkelt zich al in de foetale fase. Daarom is het heel belangrijk dat moeders tijdens de zwangerschap heel bewust leven.

Een juiste inzet en mix van hulp vanuit het medische en sociaal domein rondom de zwangerschap tot de tweede verjaardag kan voorkomen dat kinderen op latere leeftijd (gezondheids)problemen krijgen. Omdat medewerkers van Accrete het belang van de 1e 1000 dagen goed kennen helpt dit om kinderen een goede start te geven!

Bekijk de uitleg van Tessa Roseboom, hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam. zij heeft onderzoek gedaan waaruit bleek dat wanneer een kind zich in de eerste twee jaar van zijn leven niet goed ontwikkelt, hij of zij daar zijn leven lang last van kan hebben.

Accrete biedt basisonderwijs en kinderopvang onder één dak!