Nieuws

We bieden ook peuteropvang!


Laatst bijgewerkt op: 20 oktober 2017 14:24.

​We bieden nu ook peuteropvang, voorheen peuterspeelzaal genaamd. Alle kinderen van 2 tot 4 jaar zijn van harte welkom, ongeacht naar welke school ze daarna gaan.

Door de overname van Stichting Peuterspeelzaal Steenwijkerland per januari 2018 is de peuteropvang bij Accrete flink uitgebreid. De meeste leidsters en peuters zijn bij de overname meegekomen zodat ze bij elkaar kunnen blijven.

In dit overzicht staat onder welke locaties van Accrete de vestigingen van Stichting Peuterspeelzaal Steenwijkerland gaan vallen.

Waarom kiezen voor peuteropvang?
Kinderen van 2 tot 4 jaar komen in een fase dat ze de wereld verder willen ontdekken. Dit ontdekken doen ze door te spelen. Dat is ook wat we doen op de peuteropvang:
Spelenderwijs oefenen met het van huis en ‘mama of papa-weg’ zijn
Spelenderwijs wennen aan dagritmes die ze straks op school krijgen
Spelenderwijs leren spelen met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes
Spelenderwijs ontwikkelen van Nederlandse (en soms Engelse) taal
Spelenderwijs je voorbereiden op de basisschool

Wanneer kan mijn kind naar de peuteropvang?
Vanaf 2 jaar kunnen kinderen naar de peuteropvang. Deze is iedere werkdag geopend van 8.30 tot 12.00 uur, kinderen zijn welkom vanaf 8.15 en kunnen vanaf 11.45 weer worden opgehaald. Ouders hebben hierdoor genoeg tijd om eventuele oudere broers of zussen naar school te brengen of te halen. Uiteraard ook van andere scholen dan Accrete scholen.

Wie vangt mijn kind op?
De kinderen worden begeleid door professionele leidsters met een opleiding op minimaal mbo-niveau 4. Leidsters worden ondersteund door gemotiveerde vrijwilligers, soms zijn er ook stagiaires aanwezig.
Er is een planning gemaakt van dagdelen gekoppeld aan leidsters. Indien op een vestiging er meerdere groepen zijn mogen ouders een voorkeur kenbaar maken, waar we zo veel als mogelijk is rekening mee houden.

Wat kost peuteropvang?
Per 1 januari 2018 komt het huidige peuterspeelzaal werk onder de wet kinderopvang te vallen. Dit houdt in dat de regels waaraan het peuterwerk moet voldoen gaan veranderen, evenals de manier van bekostiging. Beide worden gelijk aan die van de kinderopvang.
De meeste ouder(s) krijgen kinderopvangtoeslag waardoor het afnemen van kinder- en peuteropvang een stuk betaalbaarder wordt. Hierbij geldt; 'hoe lager de inkomsten hoe hoger de vergoeding'.
Ouders krijgen kinderopvangtoeslag wanneer er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.
Check hier of u in aanmerking komt voor toeslag
Maak hier een proefberekening voor uw eventuele kinderopvangtoeslag en zie direct hoeveel het u per maand kost.

* In november 2017 organiseren we een inloopspreekuur voor ouders om de financiën te regelen.

Vrijblijvende rondleiding of meer informatie opvragen
We nodigen u graag uit voor een vrijblijvende rondleiding door de hoofdleidster.

Accrete biedt basisonderwijs en kinderopvang onder één dak!