Vacature directeur onderwijs & ontwikkeling

Accrete biedt christelijk basisonderwijs en kinderopvang op 17 locaties in de gemeentes Steenwijkerland en Zwartewaterland. Ieder kind, van 0 tot 13 jaar, is van harte welkom! Als stichting zijn we één team en hebben we tijdens onze reis één taak: kinderen inspireren en begeleiden bij hun vorming (groei) en ontwikkeling (bloei). Dat doen we vanuit een leerrijke en liefdevolle omgeving. Leven onze leerlingen aan het eind van hun expeditie verantwoord en gelukkig in een complexe en snel veranderende wereld? Missie geslaagd!

Wegens pensionering van de huidige directeur onderwijs & ontwikkeling zoekt Accrete (startdatum in overleg) een reisgenoot in de rol van:

Directeur onderwijs & ontwikkeling (m/v) 0,8 tot 1,0 fte

‘Een inspirerende ambassadeur van ontdekkend leren’

Als onze nieuwe directeur onderwijs & ontwikkeling ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs en de opvang op onze integrale kindcentra en bewaak je de kaders vanuit het strategisch beleidsplan. Je fungeert als stevige adviseur voor onze bestuurder en als sparringpartner voor de directeuren en stafleden. Daarnaast ben je een ambassadeur van ontdekkend leren; je bent er echt tot in je haarvaten van overtuigd dat we hiermee recht doen aan de ontwikkeling van onze leerlingen. Vanuit doorleefde kennis van zaken maak je anderen enthousiast om ons gepersonaliseerd onderwijs verder vorm te geven. Je ontwikkelt onderwijs- en kwaliteitsbeleid, stelt strategische doelen op en bewaakt de voortgang hiervan. Daarbij lever je vanuit open en informeel contact een inspirerende bijdrage aan het bestuursoverleg dat wekelijk plaatsvindt.

Als onze nieuwe directeur onderwijs & ontwikkeling heb jij:

 • brede kennis van ontwikkeling van kinderen van 0-13;
 • een scherp analytisch vermogen en een open houding;
 • uitstekende communicatieve en enthousiasmerende vaardigheden;
 • een planmatig werkwijze met scherp zicht op kwaliteit;
 • ruime leidinggevende ervaring, aangevuld met ervaring in het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van beleidsprocessen;
 • een levend geloof van waaruit je onze open christelijke identiteit onderschrijft.

Wij bieden:

 • een prachtige, dynamische functie met veel verantwoordelijkheid;
 • een open, ambitieuze organisatie met ruimte voor eigen inbreng;
 • een kundig en bevlogen directeurenteam;
 • ondersteuning en sparring vanuit het stafbureau en de bestuurder;
 • salariëring in schaal 13 en goede secundaire voorwaarden, zoals een auto van de zaak.

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Deze procedure wordt begeleid door Het Onderwijsbureau BV. Kijk voor meer informatie op www.accrete.nl.
Heb je naar aanleiding van deze oproep interesse of heb je nog vragen, bel dan vrijblijvend met onze adviseur Matthijs Hemink op 06-40138451. We ontvangen je sollicitatie graag via deze link. De eerste gesprekken met Het Onderwijsbureau BV zijn gepland in week 20, de gesprekken met de benoemingsadviescommissie(s) volgen op 27 mei en 2 juni (beiden in de middag).

Accrete biedt basisonderwijs en kinderopvang onder één dak!