Inspectie van het Onderwijs: Kindcentrum Het Kompas in Vollenhove scoort weer voldoende

Na het teleurstellende nieuws van vorig jaar was het in mei zover. De Inspectie van het Onderwijs kwam opnieuw een dag op locatie bij kindcentrum Het Kompas voor het zogenoemde ‘herstelonderzoek’. De inspectie kijkt dan opnieuw of het onderwijs ondertussen voldoet aan standaarden vanuit de inspectie. Het team heeft het afgelopen jaar keihard gewerkt aan blijvend herstel. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij de inspectie. Het Kompas scoort weer voldoende!

Algeheel compliment op zijn plaats
Marco Verbaas, directeur van Het Kompas Vollenhove is trots op zijn team. “Ik verwachtte dat het goed kwam, maar natuurlijk was er spanning. Het team heeft zoveel energie en zoveel goede initiatieven. Daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn”. Marco vervolgt dat de inspectie complimenten geeft voor de manier en wijze waarop de medewerkers na de teleurstellende boodschap van vorig jaar hun verantwoordelijkheid hebben genomen. Op alle onderdelen die aandacht nodig hadden, is veel gebeurd. Kinderen en ouders zijn tevreden en onze hernieuwde aanpak werpt vruchten af waardoor ook onze resultaten het afgelopen jaar zijn verbeterd. Een algeheel compliment dus vanuit de inspectie.

Vasthouden aan deze route
Tjerk Deuzeman, voorzitter college van bestuur (a.i) van Accrete: “Fantastisch nieuws vanuit Vollenhove. Als bestuur zijn wij erg blij met het resultaat. De goede dingen die het team in Vollenhove heeft ingezet, nemen wij ook mee naar andere locaties. Wij blijven in ontwikkeling, omdat ons werk nooit klaar is. De ingeslagen weg blijven wij bewandelen”.

Kindcentrum Het Kompas is onderdeel van Accrete
Accrete biedt opvang en onderwijs op 14 christelijke kindcentra, verspreid over de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland. En daarnaast opvang op een zelfstandig kinderdagverblijf. Ieder kind (0-13 jaar) is van harte welkom bij Accrete, ongeacht achtergrond, cultuur of religie! Op de kindcentra van Accrete wordt jouw kind gekend, gezien en gehoord.