Emotioneel afscheid van directeur Simone Engelen

„Je gaat weg op het hoogtepunt en je laat een pracht van een kindcentrum achter.” Dat compliment maakte de zoon van Simone Engelen (67) haar over het nakende afscheid van de directeur van kindcentrum Immanuël in Steenwijkerwold. Vrijdag trekt ze vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd officieel de deur achter haar dicht. Het afscheid valt haar zwaar. „Ik denk dat ik er nog wel even om moet lippen.”

(Bron De Steenwijker Courant) Lees het volledige artikel hier: Simone Engelen, directeur Kindcentrum Immanuel in Steenwijkerwold, valt afscheid zwaar. 'Ik denk dat ik er nog wel even om moet lippen' - Steenwijker Courant

Prachtig en emotioneel afscheid

Het team van Kindcentrum Immanuël had voor Simone een verrassend programma samengesteld. In de ochtend hebben collega's haar opgehaald met paard en wagen. (zie foto 2) Vervolgens werd ze door alle kinderen op het kindcentrum toegezongen. Bij zowel opvang als onderwijs moest Simone samen met de kinderen op zoek naar een hobby. Kinderen en collega's hebben Simone vol trots haar grote afscheidscadeau gegeven: 2 Alpaca's voor in de weide waarvan 1 ook drachtig (zie foto 3,4, 5 en 6).

In de middag was een receptie georganiseerd voor (oud) collega's, vrienden, ouders en andere genodigden. Hier heeft ook Jan Spanjer een toespraak gehouden (zie foto 7). Hij benadrukte zijn absolute waardering voor de mens Simone met een aantal voorbeelden, maar  sprak ook over haar verdiensten voor Accrete uitgedrukt in cijfers. Collega's van Simone hadden grappige filmpjes opgenomen met veel diverse boodschappen  onder leiding van Aart Holtman (zie foto 8). Een heuse brassband kwam voor een muzikaal intermezzo en er waren nog enkele sketches. Aan het einde van de receptie was natuurlijk het slotwoord aan Simone, maar eigenlijk aan Truus die nog één keer iedereen toesprak met een grote knipoog. 

We willen iedereen bedanken voor het fantastische afscheid dat Simone heeft mogen beleven. 

Meer lezen en zien van Kindcentrum Immanuël? Volg Immanuel op Facebook of Instagram of bezoek simpelweg de website van Immanuël