Optimist on Tour meert aan bij De Wieden!

Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen 13 tot en met 15 september vast in hun agenda zetten. Net na de zomervakantie meert Optimist on Tour aan op De Wieden! Van woensdag tot en met vrijdag kan iedereen tot en met 12 jaar gratis kennismaken met watersporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Daarnaast leren de deelnemers aan de activiteiten meteen van alles over water.

Gratis het water op

Optimist on Tour De Wieden is een initiatief van Kindcentra Accrete, Zeilvereniging Belterwiede en het Watersportverbond. Basisschoolkinderen uit de regio komen op woensdag, donderdag of vrijdag met hun klas naar Optimist on Tour om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Na schooltijd kunnen alle kinderen samen met vriendjes en vriendinnetjes gratis het water op, dit kan elke dag tot 18:00 uur. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest!

Professor in het Waterlaboratorium

Voor- of nadat de kinderen het water op zijn geweest, kunnen ze een gratis bezoek brengen aan het Optimist on Tour Waterlaboratorium. Ook kinderen die wel fan zijn van water(sporten), maar nog geen zwemdiploma hebben of het nog niet aandurven om het zelf te proberen, kunnen zich hier uitleven.

In het Waterlaboratorium veranderen alle waterfans spontaan in heuse onderzoekers met witte laboratoriumjas, bril en pipetjes om allerlei proefjes te doen. Hoe wordt waterstof gemaakt en wat kun je ermee? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst.

Data en locatie

Optimist on Tour wordt 13 t/m 15 september georganiseerd bij ZV Belterwiede, ter hoogte van Strandpaviljoen Aan 't Wiede, Veneweg 247, 7946 LV Wanneperveen.