Dubbel feest voor kindcentrum Willem-Alexander in Steenwijk

Het team van kindcentrum Willem-Alexander heeft een bijzonder positieve week achter de rug. De Inspectie van het Onderwijs kwam eind mei opnieuw een dag op het kindcentrum langs voor een zogenoemd ‘herstelonderzoek’. De inspectie kijkt dan opnieuw of het onderwijs ondertussen voldoet aan standaarden vanuit de inspectie. Bovendien hing er positief nieuws in de lucht over een nieuwe directeur.

De Inspectie van het Onderwijs geeft een voldoende
Wim van het Goor, directeur ad interim van kindcentrum Willem-Alexander vertelt opgetogen dat de inspectie complimenten geeft voor de grote ontwikkeling die is doorgemaakt sinds afgelopen jaar. Het onderwijsaanbod is goed en de kinderen zijn goed in beeld. Er is een duidelijke visie en er is een fijn en prettig leerklimaat. De inspectie heeft het volste vertrouwen dat we als team blijven werken aan verbetering. Dat heeft uiteindelijk ook effect op de leerresultaten van de kinderen.

Nieuwe directeur per 1 augustus 2024
De inspectie benoemde ook het goede onderwijskundig leiderschap in het proces, het bestuur van Accrete is Wim van het Goor erg dankbaar voor zijn inzet als interim directeur. Ankie Redder, HR manager van Accrete vertelt: “Wij zijn blij te melden dat Henriëtte Tijssen (zie foto 2) per 1 augustus Wim gaat opvolgen en gaat starten als directeur van kindcentrum Willem-Alexander”. Henriëtte is voor een aantal medewerkers binnen Accrete een bekend gezicht, aangezien ze tot 2015 de directeur van kindcentrum Johan Friso was in Steenwijk. Wij zijn blij dat ze weer terug is, want ze neemt een schat aan ervaring mee. Wij verwachten dat haar manier van werken heel goed past bij het team en de kinderen van kindcentrum Willem-Alexander".

Accrete