Sámen werken aan vertrouwen! Kindcentrum De Buuzekaemp in Belt-Schutsloot

Kindcentrum De Buuzekaemp in Belt-Schutsloot biedt christelijk basisonderwijs en peuteropvang onder één dak. Ieder kind is van harte welkom!

We leven en leren vanuit christelijke normen en waarden. Iedere dag is een nieuwe kans om in de praktijk te brengen wat Jezus ons geleerd heeft. Sámen werken we aan vertrouwen! Zo zorgen we dat je kind steeds met plezier naar onze opvang en ons onderwijs gaat.

Kom naar onze meespeelochtenden bij de peuteropvang in 2024 >

Accrete
Accrete

       We bieden peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Iedere maandag- en donderdagmorgen van 8.30 tot 12.00 uur spelen de peuters samen met leeftijdsgenootjes. Voor kinderopvang en BSO werken we nauw samen met Kindcentrum De Wijngaard in Zwartsluis.

Ontdek onze peuteropvang
Accrete

Op De Buuzekaemp gaan we altijd uit van de mogelijkheden van kinderen. Kinderen kunnen zich bij ons ontwikkelen in hun eigen tempo en op hun eigen niveau. Hun eigen ontdekkingsreis is daarbij leidend, niet de leeftijd. Bij ons leert je kind zichzelf écht kennen!

Ontdek ons basisonderwijs

Waarom Kindcentrum De Buuzekaemp?

Ontwikkeling van jouw
kind is leidend

Ieder kind krijgt de aandacht die het nodig heeft. Het ontwikkelingsniveau is daarbij altijd leidend; of je kind nu extra uitdaging nodig heeft, houdt van werken met de handen of tegen moeilijkheden aanloopt. Onze gespecialiseerde medewerkers begeleiden deze ontdekkingsreis.

Ook kinderopvang
en BSO mogelijk

Voor kinderopvang en BSO werken we nauw samen met Kindcentrum De Wijngaard in Zwartsluis. Kinderen tussen 2 en 4 jaar worden hier spelenderwijs voorbereid op het basisonderwijs. Voor kinderen van De Buuzekaemp is er een speciale vervoersregeling.

Leren jezelf te zijn met
de Kanjer-principes

Leren jezelf te zijn! Dat is het belangrijkste uitgangspunt van de Kanjer-training. Dit leren kinderen door de Kanjer-principes: we vertrouwen elkaar, niemand speelt de baas, niemand doet zielig, we helpen elkaar en niemand lacht een ander uit.

Engels, typen,
kunst & cultuur

We weten wat kinderen in het voortgezet onderwijs nodig hebben. Daarom leren ze al vanaf groep 1 Engels. Ook kunnen ze in groep 7 kosteloos hun typediploma halen. Verder geven we veel aandacht aan muzikale vorming, kunst, cultuur, sport en onze eigen mooie omgeving.

Leren vanuit christelijke
normen en waarden

We geloven dat elk kind even waardevol is; een uniek en geliefd kind van God. We geloven dat wij tot groei en bloei mogen komen. Zo heeft God ons bedoeld. De ene mens staat nooit los van de ander. Je leert in verbinding met de ander, met de mensen om je heen.

Ieder kind is meer dan welkom

Ieder kind is meer dan welkom op de peuteropvang van Kindcentrum De Buuzekaemp. Ook als zij (in de toekomst) niet gebruikmaken van ons basisonderwijs of geen christelijke achtergrond hebben.
Accrete PCO

Rondleiding kindcentrum De Buuzekaemp

Accrete PCO

Veelgestelde vragen

Kinderopvang
Wanneer ik mijn kind afmeld voor de kinderopvang, krijg ik deze uren dan tegoed?

Bij het afsluiten van je contract ontving je van ons leveringsvoorwaarden. Hierin vind je alle antwoorden op vragen over afmelding of ziekte van je kind.

Is de combinatie van opvang met jullie basisonderwijs verplicht?

Nee, dat staat jou als ouder helemaal vrij. We raden dit overigens wél aan, omdat je kind zo de best denkbare voorbereiding én overgang naar het basisonderwijs ondervindt.

Wat zijn jullie regels met betrekking tot ruilen?

Ruilen is voor onvoorziene omstandigheden. Alle ruilingen moeten aangevraagd worden via het ouderportaal.

  • Ruilingen dienen uiterlijk 3 weken van tevoren te worden aangevraagd.
  • Ruilen vindt incidenteel plaats, met een maximum van 8 keer per kalenderjaar.
  • Bij een ruiling wordt direct de nieuwe dag aangegeven (uren kunnen hierbij niet gesplitst worden) deze dag valt binnen een maand na de te ruilen dag, anders vervalt de ruiling. Ruildagen kunnen niet opgespaard worden om later alsnog in te zetten. Al geruilde dage kunnen niet nogmaals geruild worden.
  • Ruilingen kunnen alleen doorgang vinden wanneer het rooster het toelaat en moeten van tevoren worden aangevraagd.
  • Feestdagen, ziektedagen en studiedagen kunnen niet geruild worden.
  • Ruilen is kind, opvangsoort en kalenderjaar gebonden. (b.v. schooldag tegen schooldag, vakantiedag tegen een vakantiedag)
Wat zijn de tarieven van jullie kinderopvang?

Alle tarieven van onze kinderopvang, BSO en peuteropvang vind je op deze pagina. Heb je hierover meer vragen, bijvoorbeeld over je persoonlijke situatie? We informeren je graag!

Met welke methode werken jullie?

Onze locaties werken met VVE-methodes. Per locatie kan de gekozen VVE-methode verschillen op basis van de ontwikkelingsgebieden die centraal staan. We zetten daarbij verschillende middelen en materialen in, zodat kinderen gemakkelijk de overstap naar groep 1 en 2 van ons basisonderwijs kunnen maken. Zo ontstaat een krachtige doorgaande leerlijn.

Wat zijn de registratienummers van de kinderopvang, die ik nodig heb voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag?

We hebben de registratienummers van al onze kindcentra op een rij gezet. Je vindt ze hier!

Waarom lijkt jullie opvang duurder dan bij andere organisaties?

Onze kinderopvang is in veel gevallen niet duurder, maar zelfs goedkoper. Het bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid weken, dagen en uren die je afneemt. We maken graag een persoonlijke offerte voor jou op maat.

Hoe laten jullie mijn kind wennen aan het basisonderwijs?

Omdat wij werken met Peuter-Kleuter-Groepen verloopt het wennen aan school heel natuurlijk en haast vanzelf. We zien vaak dat kinderen de daadwerkelijke overgang nauwelijks opmerken.

Wat krijg ik terug van de Belastingdienst wanneer ik kinderopvang afneem?

Hiervoor hebben we een handige rekentool. Deze rekent de globale teruggave van de belastingdienst al mee. Zo zie je snel en eenvoudig wat jouw netto maandbedrag wordt. Bereken hier snel en eenvoudig het netto tarief.

Basisonderwijs
Wat zijn de resultaten en uitstroomgegevens van jullie kindcentra?

De website ‘Scholen op de kaart’ is door de overheid gemaakt en geeft een compleet beeld van de scholen bij jou in de buurt. Je kan er eenvoudig scholen vinden en vergelijken. Bekijk hier de website en zoek onze kindcentra gemakkelijk op.

Is de combinatie van opvang met jullie kinderopvang verplicht?

Nee, dat staat jou als ouder helemaal vrij. We raden dit overigens wél aan, omdat je kind zo de best denkbare voorbereiding én overgang naar het basisonderwijs ondervindt.

Bieden jullie ook onderwijs voor hoogbegaafde kinderen?

Wij vinden dat ieder kind recht heeft op goed onderwijs, daarom bied OEC 't Ravelijn ook fulltime Kwadraatonderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Meer info vind je op de website van OEC 't Ravelijn!

Wanneer zijn de vakanties in het schooljaar 2023-2024?

Onze kindcentra hebben ieder jaar meerdere vakantieperioden. In ons vakantieoverzicht hebben we deze voor je op een rij gezet.

Hoe meld ik mijn kind ziek voor school?

Dat verschilt per kindcentrum. De meeste locaties willen graag voor 8.25 uur telefonisch op de hoogte worden gebracht. Bij een aantal locaties kan dit via oudercommunicatie-app Parro.

Tarieven

Wil je gebruikmaken van onze kinderopvang? We hebben al onze tarieven voor je op een rij gezet! Wil je een berekening op maat? Ons servicecentrum helpt je snel en vakkundig.

Tarieven
‘Kinderen gaan met plezier naar school, dat is erg belangrijk. Verder vind ik het prettig dat de school minder leerlingen heeft dan de gemiddelde basisschool. Kwaliteit onderwijs vind ik goed.’

Rudolf, Belt-schutsloot

Ouder
‘Een kleine school heeft voordelen, iedereen kent iedereen en er is oog voor elkaar. Het circuit onderwijs is erg leuk, de kids zijn druk bezig en genieten zichtbaar. De combinaties zijn soms iets te groot (1-4 en 5-8)’

Monique stam , Belt-schutsloot

Ouder

Reis je met ons mee? We zijn op Expeditie Accrete!

Kindcentrum De Buuzekaemp valt onder Accrete. Tijdens de Expeditie Accrete gaan kinderen op ontdekkingsreis. In een doorgaande ontwikkellijn leren ze te vertrouwen op zichzelf en hun mogelijkheden.

De eerste
1000 dagen

Onze expeditie gaat al van start bij de zwangerschap. In de 1.000 dagen daarna, tot aan onze tweede verjaardag, worden we namelijk gevormd tot wie we nu zijn. Aan alle kleine kinderen die nu in deze fase van de expeditie zitten, bieden we samen met hun ouders een kansrijke start.

Spelenderwijs
ontdekken

Om onze missie te voltooien, moeten we onze executieve functies ontwikkelen. Muziek maken, luisteren en veel bewegen spelen daarbij een belangrijke rol tijdens onze reis. Zo ontwikkelen we het empathisch vermogen, creativiteit, concentratie en focus nóg beter.

Persoonlijke
route

Ieder expeditielid is verschillend en ontdekt andere dingen. Daarom stemmen wij de route van de reis persoonlijk af op de individuele behoeftes van de kinderen. Zo krijgt iedereen de kans om zich in eigen tempo en op eigen niveau te ontwikkelen.

Ontdek het
onbekende

Tijdens onze reis komen we in een rijke leeromgeving terecht die onze nieuwsgierigheid wekt. Hierin dagen we onze leerlingen uit om verschillende vaardigheden eigen te maken. Zo leren zij creatief en probleemoplossend te denken. Het onbekende ontdekken op een intuïtieve, natuurlijk wijze!

Eindbestemming
(on)bekend

Creatief denken en innovatief handelen brengt de expeditieleden uiteindelijk op de eindbestemming. Deze is deels bekend maar deels ook niet. Doordat we als expeditieleden constant met en van elkaar leren, leren we niet alleen leren, maar ook leven.

Verantwoord
op reis

We denken niet alleen aan onszelf, maar ook aan de wereld om ons heen. Tijdens onze expeditie leggen we binnen en buiten de kindcentra verbinding met de maatschappij en natuur. Zo zijn we verantwoord onderweg.

Interesse in onze
kinderopvang?

Ontdek onze kinderopvang

Interesse in ons
basisonderwijs?

Ontdek ons basisonderwijs

Neem contact op

Kindcentrum De Buuzekaemp

Kerklaan 5
8066 PJ Belt-Schutsloot