Tarieven

Wil je gebruikmaken van de kinderopvang op één van onze kindcentra? Op deze pagina vind je al onze tarieven op een rij! Wil je een berekening op maat? Bel dan ons servicecentrum! We helpen je snel en vakkundig. Kijk hieronder voor alle informatie.

Accrete

Ons servicecentrum staat voor je klaar

We maken een contract op maat. Dat kan variëren van 40 tot 52 weken. Zowel het kinderdagverblijf als de BSO is tijdens vakanties geopend. Wanneer je (ook) in de vakantie gebruikmaakt van onze opvang kun je hiervoor een aparte berekening laten maken. 

Ons servicecentrum is elke werkdag van 08.30 uur tot 12.30 uur bereikbaar voor uw vragen.
Bel naar: 038 - 3865479 en we helpen u graag verder!
U kunt natuurlijk ook uw (aan)vraag altijd naar kinderopvang@accrete.nl sturen. 

Al onze tarieven op een rij

Tarieven 2024

  • Uurtarief kinder- en peuteropvang: 10,81 euro
  • Uurtarief voor- en buitenschools opvang: 9,86 euro
  • Uurtarief voor- en buitenschoolse opvang vast of flexibel contract: 11,56 euro
  • Uurtarief kinderopvang buiten vast contract of contract: 12,50 euro

KDV Dagdelen (40 t/m 52 weken-contract > 10,81 euro per uur)

De afname voor kinderen van 0 tot 4 jaar gaat per dagdeel. Een dagdeel bestaat uit 5 uur opvang. Het eerste dagdeel is van 8.00 uur tot 13.00 uur en het tweede dagdeel van 13.00 uur tot 18.00 uur.
Het eerste dagdeel kunt u vervroegen vanaf 6.30 uur en verlengen met 1,5 uur tot 14.30 uur. Het tweede dagdeel kunt u vervroegen vanaf 12.00 uur en verlengen tot 19.00 uur.

Wij raden ouders/verzorgers wel aan om voor kinderen van 0 tot 4 jaar meerdere dagdelen en het liefst vaste dagdelen te kiezen. Dit om de continuïteit van de groep te waarborgen maar bovenal om uw kind goed te laten wennen aan de andere kinderen op de groep en de pedagogisch werkers. Hier heeft uw kind het meeste baat bij. U betaalt dit tarief wanneer uw kind een contract heeft van 40 weken of meer, met daarbij vaste dagen en tijden.

Peuteropvang (40 weken-contract > 10,81 euro per uur)

De afname voor de peuteropvang (POV) in gemeente Zwartewaterland (locatie Wijngaard en Ichthus) is van 8.30 uur tot 12.30 uur van minimaal 2 vaste dagdelen per week. De afname voor de peuteropvang (POV) in de gemeente Steenwijkerland is van 8.30 uur tot 12.00 uur (VE 12.30 uur) van minimaal 2 vaste dagdelen per week. Minder afname is niet mogelijk, dit om de continuïteit van de groep te waarborgen maar bovenal om uw kind goed te laten wennen aan de andere kinderen en de pedagogisch werkers in de groep. Hier heeft uw kind het meeste baat bij.

* In gemeente Zwartewaterland is het mogelijk een gratis 3e dagdeel POV af te nemen wanneer uw kind al twee dagdelen POV afneemt, dit is vanaf de leeftijd van 2,5 jaar. Dit kan mits er plaats is op de

* In gemeente Steenwijkerland/Zwartewaterland is het mogelijk voor peuters met een VVE-indicatie tot maximaal 16 uur gesubsidieerde peuteropvang af te nemen, voor meer informatie kunt u terecht bij uw teamleider kinderopvang.

Peuteropvang wordt gesubsidieerd door gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland.

Indien u als ouder/verzorger geen recht heeft op kinderopvang toeslag is het toch mogelijk om twee ochtenden peuteropvang af te nemen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u uw inkomensverklaring van het afgelopen jaar te overleggen met uw teamleider kinderopvang. U ontvangt maandelijks een factuur met daarop uw maandelijkse ouderbijdrage. De subsidie vanuit de gemeente wordt rechtstreeks vergoed aan Accrete. Extra uren worden niet gesubsidieerd door de gemeente en zult u zelf moeten betalen.

Flexibele kinderopvang (11,56 euro per uur)

Neem je minder dan 40 weken per jaar en/of met wisselende dagen/opvangtijden onze kinderopvang af? Dan gelden de tarieven van flexibele opvang. Je ontvangt een contract met een gemiddeld aantal uren per maand. Informeer per locatie of dit mogelijk is!

Voor- en buitenschoolse opvang (VSO / BSO > 9,86 euro per uur)

  • De afname voor kinderen vanaf 4 jaar tot aan het einde van de basisschooltijd gaat per half uur.
  • Je kunt uren afnemen voor én na schooltijd.
  • De minimale afname van de VSO is een half uur. De minimale afname van de BSO is een uur.
  • We ronden daarbij af op halve en hele uren (vanaf de aanvang van opvang van je kind).
  • Je betaalt dit tarief wanneer je kind een opvangcontract heeft van 40 weken.
  • Ook kun je een 40 schoolweken-contract afsluiten met vakantieopvang. Je geeft dan aan hoeveel vakantieweken/uren je kind naar de opvang komt. Dit nemen we direct in het contract op. Ook dit zijn vaste dagen en vaste tijden.

Vakantieopvang (9,86 euro per uur)

Wij bieden ook enkel vakantieopvang voor buitenschoolse opvang. Dit houdt in dat je een contract afsluit voor uitsluitend de vakantieperiode. Je geeft aan hoeveel vakantieweken/uren je kind naar de opvang komt. Dit nemen wij direct op in het contract. Hiervoor dien je wel vaste dagen en tijden af te nemen.

Flexibele buitenschoolse opvang (11,56 euro)

Dit is buitenschoolse opvang voor minder dan 40 weken per jaar en/of opvang, met wisselende dagen en opvangtijden. Je ontvangt een contract met een gemiddeld aantal uren per maand. Informeer per locatie of dit mogelijk is!

Extra opvang buiten contract (KDV 12,50 euro / BSO 12,50 euro)

Extra opvang buiten een vast contract is mogelijk voor zowel de kinderopvang als de BSO. Het is wel noodzakelijk om je kind minimaal 3 weken van te voren aan te melden via de ouderapp. Wij zullen uiteraard onze uiterste best voor u doen om aan uw aanvraag te voldoen.

Zo factureren wij

Accrete Kinderopvang hanteert gemiddelde maandbedragen. De opvang die je op jaarbasis afneemt, delen we door 12 maanden. Op deze manier volgt elke maand een factuur met een vast (gemiddeld) maandbedrag. Deze manier van factureren, geldt ook voor een flexibel contract en een contract voor de vakanties. Extra uren die je buiten het reguliere contract afneemt, factureren wij zoveel mogelijk in dezelfde maand.

Voor vragen kun je contact opnemen met het servicecentrum kinderopvang: kinderopvang@accrete.nl of 038-3865479. We helpen je graag verder!

- Alle bovenstaande bedragen zijn onder voorbehoud van typefouten - er kunnen geen rechten aan bovenstaande bedragen en voorwaarden worden ontleend.