Een liefdevolle en kansrijke start Christelijke kinderopvang

De eerste 1.000 dagen van je kind zijn cruciaal voor de rest van zijn of haar leven. Accrete biedt baby’s en dreumesen (0 tot 2 jaar) een liefdevolle en kansrijke start. En peuters (2 tot 4 jaar) een solide voorbereiding op en een drempelvrije overgang naar het basisonderwijs.

Ieder kind is welkom op onze christelijke kindcentra, ongeacht achtergrond, cultuur of religie! Hier wordt jouw kind gekend, gezien en gehoord. Door enthousiaste pedagogisch medewerkers met verstand van zaken en specialisten op het gebied van dragen, troosten en het emotioneel welzijn van baby’s.

Accrete

Waarom kinderopvang van Accrete?

Ruime opvangtijden, uniek in onze regio

Als (werkend) ouder van jonge kinderen is je tijd en ruimte beperkt. We helpen je graag, door kinderopvang van 6.30 tot 19.00 uur aan te bieden. Deze ruime opvangtijden zijn uniek in onze regio!

Ook kinderopvang in vakanties

De vakantieperioden van jou en je kind(eren) sluiten meestal niet naadloos op elkaar aan. Daarom biedt Accrete óók op deze momenten opvang aan. Zodat jij als ouder geen lastige oplossingen hoeft te bedenken.

Soepele overgang naar het onderwijs

Onze kindcentra bieden ook basisonderwijs aan. Peuters maken hier spelenderwijs al jong kennis mee. Daardoor ervaren zij praktisch geen overgang naar school. Ook ontstaat zo een doorgaande leerlijn.

Rust en gemak voor ouders

We helpen jou als ouder om rust binnen je gezin te creëren. Het voordeel van onze voorzieningen binnen één centrum is dat kinderen van jongs af aan ‘gekend’ worden. Daarnaast is het handig en gezellig dat je kinderen op één adres terecht kunnen.

Ieder kind is meer dan welkom

Ieder kind is meer dan welkom op de kinder- en buitenschoolse opvang van Accrete. Ook als zij (in de toekomst) niet gebruikmaken van ons basisonderwijs of geen christelijke achtergrond hebben.

Gepersonaliseerd ontdekkend leren

Bij Accrete geven we ieder kind de tijd en ruimte die het nodig heeft om zichzelf te ontwikkelen. Afgestemd op zijn of haar persoonlijke behoeften en talenten. Dit noemen we gepersonaliseerd ontdekken leren.
‘Ze zijn erg lief voor onze dochter. Die nu nog maar 4 maand oud is. De app is een fijne plek om foto’s te zien en te lezen hoe het gegaan is. Netjes met de flessen en de hoeveelheden erin.’

Martijn, Zwartsluis

Ouder
‘Wij ervaren deze kinderopvang als zeer prettig. Hele fijne en warme leidsters die leuke dingen doen met de kinderen :) Ons kind gaat er altijd met onwijs veel plezier naar toe!’

Annelies, Vollenhove

Ouder

Reis je met ons mee? We zijn op Expeditie Accrete!

Tijdens de Expeditie Accrete gaan kinderen op ontdekkingsreis. In een doorgaande ontwikkellijn leren ze te vertrouwen op zichzelf en hun mogelijkheden.

De eerste
1000 dagen

Onze expeditie gaat al van start bij de zwangerschap. In de 1.000 dagen daarna, tot aan onze tweede verjaardag, worden we namelijk gevormd tot wie we nu zijn. Aan alle kleine kinderen die nu in deze fase van de expeditie zitten, bieden we samen met hun ouders een kansrijke start.

Spelenderwijs
ontdekken

Om onze missie te voltooien, moeten we onze executieve functies ontwikkelen. Muziek maken, luisteren en veel bewegen spelen daarbij een belangrijke rol tijdens onze reis. Zo ontwikkelen we het empathisch vermogen, creativiteit, concentratie en focus nóg beter.

Persoonlijke
route

Ieder expeditielid is verschillend en ontdekt andere dingen. Daarom stemmen wij de route van de reis persoonlijk af op de individuele behoeftes van de kinderen. Zo krijgt iedereen de kans om zich in eigen tempo en op eigen niveau te ontwikkelen.

Ontdek het
onbekende

Tijdens onze reis komen we in een rijke leeromgeving terecht die onze nieuwsgierigheid wekt. Hierin dagen we onze leerlingen uit om verschillende vaardigheden eigen te maken. Zo leren zij creatief en probleemoplossend te denken. Het onbekende ontdekken op een intuïtieve, natuurlijk wijze!

Eindbestemming
(on)bekend

Creatief denken en innovatief handelen brengt de expeditieleden uiteindelijk op de eindbestemming. Deze is deels bekend maar deels ook niet. Doordat we als expeditieleden constant met en van elkaar leren, leren we niet alleen leren, maar ook leven.

Verantwoord
op reis

We denken niet alleen aan onszelf, maar ook aan de wereld om ons heen. Tijdens onze expeditie leggen we binnen en buiten de kindcentra verbinding met de maatschappij en natuur. Zo zijn we verantwoord onderweg.

Kinderopvang tarieven

Wil je gebruikmaken van de kinderopvang op één van onze kindcentra? We hebben al onze tarieven voor je op een rij gezet! Wil je een berekening op maat? Ons servicecentrum helpt je snel en vakkundig.

Kinderopvang tarieven

Veelgestelde vragen over onze kinderopvang

Ik heb een vraag over het gezondheidsbeleid van een kindcentrum.

Wij volgen altijd de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Voor aanvullende vragen over virusuitbraken kun je contact opnemen met de directeur van het betreffende kindcentrum. Laatste adviezen op het gebied van Corona zijn vervallen, maar blijf gezond verstand gebruiken.

Is de combinatie van opvang met jullie basisonderwijs verplicht?

Nee, dat staat jou als ouder helemaal vrij. We raden dit overigens wél aan, omdat je kind zo de best denkbare voorbereiding én overgang naar het basisonderwijs ondervindt.

Hoe ziet een dag op de BSO eruit bij Accrete?

We bieden iedere dag een activiteitenprogramma (binnen én buiten) aan. Wil je kind hier liever niet aan meedoen en zijn eigen activiteiten ontplooien? Ook dat is prima!

Met welke methode werken jullie?

Onze locaties werken met VVE-methodes. Per locatie kan de gekozen VVE-methode verschillen op basis van de ontwikkelingsgebieden die centraal staan. We zetten daarbij verschillende middelen en materialen in, zodat kinderen gemakkelijk de overstap naar groep 1 en 2 van ons basisonderwijs kunnen maken. Zo ontstaat een krachtige doorgaande leerlijn.

Wanneer ik mijn kind afmeld voor de kinderopvang, krijg ik deze uren dan tegoed?

Bij het afsluiten van je contract ontving je van ons leveringsvoorwaarden. Hierin vind je alle antwoorden op vragen over afmelding of ziekte van je kind.

Wat zijn jullie regels met betrekking tot ruilen?

Ruilen is voor onvoorziene omstandigheden. Alle ruilingen moeten aangevraagd worden via het ouderportaal.

  • Ruilingen dienen uiterlijk 3 weken van tevoren te worden aangevraagd.
  • Ruilen vindt incidenteel plaats, met een maximum van 8 keer per kalenderjaar.
  • Bij een ruiling wordt direct de nieuwe dag aangegeven (uren kunnen hierbij niet gesplitst worden) deze dag valt binnen een maand na de te ruilen dag, anders vervalt de ruiling. Ruildagen kunnen niet opgespaard worden om later alsnog in te zetten. Al geruilde dage kunnen niet nogmaals geruild worden.
  • Ruilingen kunnen alleen doorgang vinden wanneer het rooster het toelaat en moeten van tevoren worden aangevraagd.
  • Feestdagen, ziektedagen en studiedagen kunnen niet geruild worden.
  • Ruilen is kind, opvangsoort en kalenderjaar gebonden. (b.v. schooldag tegen schooldag, vakantiedag tegen een vakantiedag)
Wat zijn de tarieven van jullie kinderopvang?

Alle tarieven van onze kinderopvang, BSO en peuteropvang vind je op deze pagina. Heb je hierover meer vragen, bijvoorbeeld over je persoonlijke situatie? We informeren je graag!

Wat zijn de registratienummers van de kinderopvang, die ik nodig heb voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag?

We hebben de registratienummers van al onze kindcentra op een rij gezet. Je vindt ze hier!

Vind mijn locatie

Accrete biedt opvang en onderwijs op 14 christelijke kindcentra, verspreid over de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland. En daarnaast opvang op een zelfstandig kinderdagverblijf. Op een aantal locaties is een Praktijkklas met bijbehorend praktijklokaal te vinden. Vind jouw locatie hieronder!

Legenda:
  • Kindcentrum
  • Kinderopvang
  • Basisonderwijs
  • Praktijkklas