Leren op een wijze die bij je kind past! Christelijke basisscholen

Leeftijd is maar een getal. Het zegt lang niet alles over de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Accrete kijkt veel liever naar ieders unieke talenten en behoeften. En past daar het basisonderwijs op aan. Zo ontwikkelt jouw kind zich volledig naar eigen capaciteit en identiteit, in zijn of haar eigen tempo.

Ieder kind is welkom bij onze christelijke kindcentra, ongeacht achtergrond, cultuur of religie. Bij Accrete wordt jouw kind gekend, gezien en gehoord. Spelenderwijs komt hij of zij tot volle groei en bloei!

Accrete

Waarom basisonderwijs van Accrete?

Gepersonaliseerd
ontdekkend leren

Wij kijken naar de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Niet het systeem of de methode is leidend, maar het kind. We kunnen hierin groeperen naar hun persoonlijke behoeften. Zo staat jouw kind centraal en niet ons onderwijsaanbod.

Praktijklassen en
Kwadraatonderwijs

Het ene kind blinkt uit met zijn handen, terwijl het andere meer cognitief is ingesteld. Of een mix van beide! Daarom hebben we zowel Praktijkklassen als Kwadraatonderwijs (hoogbegaafden). Het Kwadraatonderwijs is ondergebracht bij OEC 't Ravelijn in Steenwijk. Zo vindt je kind altijd zijn of haar ware ik!

Van vroeg tot laat
kinderopvang

Onze kindcentra bieden naast onderwijs ook (buitenschoolse) kinderopvang aan. De openingstijden zijn ruim: van 6.30 tot 19.00 uur. Dat biedt jou als drukke ouder veel gemak en ruimte. En je kinderen één gezellige locatie waar ze elkaar treffen.

Leren in verbinding met
anderen en God

Wij geloven dat elk kind even waardevol is; een uniek en geliefd kind van God. Wij geloven dat wij tot groei en bloei mogen komen. Zo heeft God ons bedoeld. De ene mens staat nooit los van de ander. Je leert in verbinding met de ander, met de mensen om je heen.

Ieder kind is meer
dan welkom

Ieder kind van 4 tot 13 jaar is meer dan welkom op het basisonderwijs van Accrete; ongeacht religie, achtergrond of cultuur. Ook als zij niet gebruikmaken van ons kinder- of buitenschoolse opvang.

Pioniers in het
basisonderwijs

Wij zijn pioniers. Wij hebben de moed om de dingen anders te doen. Dat vraagt de toekomst van ons. Wij durven onbekend terrein te betreden wanneer dit ons onderwijs en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen ten goede komt.
‘Het voelt alsof elk kind wordt gezien. Dat uit zich in betrokken leerkrachten die weten wat er speelt, goed zicht hebben op de prestaties en sociaal welbevinden van de kinderen en altijd bereid zijn mee te denken.’

Jolanda, Steenwijkerwold

Ouder
‘Je kind kan zich op zijn eigen niveau ontwikkelen en er wordt spelenderwijs geleerd. Alle leeftijden moeten elkaar helpen. Daarnaast een superteam aan leerkrachten’

Hennie de lange, Nederland

Ouder
Accrete PCO

Op ontdekkingsreis naar je ware ik met 'Expeditie Accrete'

Accrete PCO

Reis je met ons mee? We zijn op Expeditie Accrete!

Tijdens de Expeditie Accrete gaan kinderen op ontdekkingsreis. In een doorgaande ontwikkellijn leren ze te vertrouwen op zichzelf en hun mogelijkheden.

De eerste
1000 dagen

Onze expeditie gaat al van start bij de zwangerschap. In de 1.000 dagen daarna, tot aan onze tweede verjaardag, worden we namelijk gevormd tot wie we nu zijn. Aan alle kleine kinderen die nu in deze fase van de expeditie zitten, bieden we samen met hun ouders een kansrijke start.

Spelenderwijs
ontdekken

Om onze missie te voltooien, moeten we onze executieve functies ontwikkelen. Muziek maken, luisteren en veel bewegen spelen daarbij een belangrijke rol tijdens onze reis. Zo ontwikkelen we het empathisch vermogen, creativiteit, concentratie en focus nóg beter.

Persoonlijke
route

Ieder expeditielid is verschillend en ontdekt andere dingen. Daarom stemmen wij de route van de reis persoonlijk af op de individuele behoeftes van de kinderen. Zo krijgt iedereen de kans om zich in eigen tempo en op eigen niveau te ontwikkelen.

Ontdek het
onbekende

Tijdens onze reis komen we in een rijke leeromgeving terecht die onze nieuwsgierigheid wekt. Hierin dagen we onze leerlingen uit om verschillende vaardigheden eigen te maken. Zo leren zij creatief en probleemoplossend te denken. Het onbekende ontdekken op een intuïtieve, natuurlijk wijze!

Eindbestemming
(on)bekend

Creatief denken en innovatief handelen brengt de expeditieleden uiteindelijk op de eindbestemming. Deze is deels bekend maar deels ook niet. Doordat we als expeditieleden constant met en van elkaar leren, leren we niet alleen leren, maar ook leven.

Verantwoord
op reis

We denken niet alleen aan onszelf, maar ook aan de wereld om ons heen. Tijdens onze expeditie leggen we binnen en buiten de kindcentra verbinding met de maatschappij en natuur. Zo zijn we verantwoord onderweg.

Veelgestelde vragen over ons basisonderwijs

Wat zijn de resultaten en uitstroomgegevens van jullie kindcentra?

De website ‘Scholen op de kaart’ is door de overheid gemaakt en geeft een compleet beeld van de scholen bij jou in de buurt. Je kan er eenvoudig scholen vinden en vergelijken. Bekijk hier de website en zoek gemakkelijk één van onze kindcentra.

Ik heb een vraag over het gezondheidsbeleid van een kindcentrum.

Wij volgen altijd de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Voor aanvullende vragen over eventuele virusuitbraken kun je contact opnemen met de directeur van het betreffende kindcentrum. Laatste adviezen op het gebied van corona zijn vervallen, maar blijf gezond verstand gebruiken.

Is de combinatie van onderwijs met jullie kinderopvang verplicht?

Nee, dat staat jou als ouder helemaal vrij. We raden dit overigens wél aan, omdat je kind zo de best denkbare voorbereiding én overgang naar het basisonderwijs ondervindt.

Vind mijn locatie

Accrete biedt opvang en onderwijs op 14 christelijke kindcentra, verspreid over de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland. En daarnaast opvang op een zelfstandig kinderdagverblijf. Op een aantal locaties is een Praktijkklas met bijbehorend praktijklokaal te vinden. Vind jouw locatie hieronder!

Legenda:
  • Kindcentrum
  • Kinderopvang
  • Basisonderwijs
  • Praktijkklas