Christelijk onderwijs én opvang Kindcentra in de
Kop van Overijssel

Ieder kind is uniek en waardevol! En ontwikkelt zich op zijn of haar eigen niveau, in zijn of haar eigen tempo. Accrete heeft oog voor die persoonlijke expeditie. Op onze christelijke kindcentra - waar kinderopvang en basisonderwijs hand in hand gaan - staat jouw kind centraal. Hier komt hij of zij spelenderwijs, in een liefdevolle en leerrijke omgeving, volledig tot groei en bloei!

Accrete

Op ontdekkingsreis naar je ware ik!

Ieder kind (0-13 jaar) is van harte welkom bij Accrete, ongeacht achtergrond, cultuur of religie! Ook als hij of zij alleen naar onze kinderopvang gaat of ons basisonderwijs volgt. Op de kindcentra van Accrete wordt jouw kind gekend, gezien en gehoord.

Expeditie Accrete van 0 tot 13 jaar

Tijdens onze Expeditie Accrete gaan kinderen op ontdekkingsreis naar hun ware ik. In een doorgaande ontwikkellijn leren ze te vertrouwen op zichzelf en hun mogelijkheden. Daarbij zorgen we voor een soepele overgang van de kinderopvang naar het basisonderwijs.

Onze missie

Als Accrete zijn we één team en hebben we tijdens onze reis één taak: kinderen van 0 tot 13 jaar inspireren en begeleiden bij hun vorming (groei) en ontwikkeling (bloei). Leven onze kinderen aan het eind van hun expeditie verantwoord en gelukkig in een complexe en snel veranderende wereld? Missie geslaagd!

Onze expeditieleden

Groei in liefde voor God en voor elkaar. Dat is wat de expeditieleden drijft tijdens deze ontdekkingsreis. Samen - kinderen én medewerkers - groeien we in kennis en vaardigheden en ontplooien we onze talenten. De bloem in ons logo helpt ons daaraan herinneren.

Op ontdekkingsreis naar je ware ik!
Accrete PCO

Op ontdekkingsreis naar je ware ik met 'Expeditie Accrete'

Accrete PCO

Reis je met ons mee? We zijn op Expeditie Accrete!

Alle Kindcentra vallen onder Accrete. Tijdens de Expeditie Accrete gaan kinderen op ontdekkingsreis. In een doorgaande ontwikkellijn leren ze te vertrouwen op zichzelf en hun mogelijkheden.

De eerste
1000 dagen

Onze expeditie gaat al van start bij de zwangerschap. In de 1.000 dagen daarna, tot aan onze tweede verjaardag, worden we namelijk gevormd tot wie we nu zijn. Aan alle kleine kinderen die nu in deze fase van de expeditie zitten, bieden we samen met hun ouders een kansrijke start.

Spelenderwijs
ontdekken

Om onze missie te voltooien, moeten we onze executieve functies ontwikkelen. Muziek maken, luisteren en veel bewegen, spelen daarbij een belangrijke rol tijdens onze reis. Zo ontwikkelen we het empathisch vermogen, creativiteit, concentratie en focus nóg beter.

Persoonlijke
route

Ieder expeditielid is verschillend en ontdekt andere dingen. Daarom stemmen wij de route van de reis persoonlijk af op de individuele behoeftes van de kinderen. Zo krijgt iedereen de kans om zich in eigen tempo en op eigen niveau te ontwikkelen.

Ontdek het
onbekende

Tijdens onze reis komen we in een rijke leeromgeving terecht die onze nieuwsgierigheid wekt. Hierin dagen we onze kinderen uit om verschillende vaardigheden eigen te maken. Zo leren zij creatief en probleemoplossend te denken. Het onbekende ontdekken op een intuïtieve, natuurlijk wijze!

Eindbestemming
(on)bekend

Creatief denken en innovatief handelen brengt de expeditieleden uiteindelijk op de eindbestemming. Deze is deels bekend maar deels ook niet. Doordat we als expeditieleden constant met en van elkaar leren, leren we niet alleen leren, maar ook leven.

Verantwoord
op reis

We denken niet alleen aan onszelf, maar ook aan de wereld om ons heen. Tijdens onze expeditie leggen we binnen en buiten de kindcentra verbinding met de maatschappij en natuur. Zo zijn we verantwoord onderweg.

Leren leren, leren leven
op Expeditie Accrete!

Accrete

De eerste 1.000 dagen van je kind zijn cruciaal voor de rest van zijn of haar leven. Accrete biedt baby’s en dreumesen (0 tot 2 jaar) een kansrijke en liefdevolle start. En peuters (2 tot 4 jaar) een solide voorbereiding op en een drempelvrije overgang naar het basisonderwijs.

Ontdek onze kinderopvang
Accrete

Leeftijd is maar een getal. Het zegt lang niet alles over de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Accrete kijkt veel liever naar ieders unieke talenten en behoeften. En past daar het basisonderwijs op aan. Zo ontwikkelt jouw kind zich volledig naar eigen capaciteit en identiteit.

Ontdek ons basisonderwijs

Vind mijn locatie

Accrete biedt opvang en onderwijs op 14 christelijke kindcentra, verspreid over de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland. En daarnaast opvang op een zelfstandig kinderdagverblijf. Op een aantal locaties is een Praktijkklas met bijbehorend praktijklokaal te vinden. Vind jouw locatie hieronder!

Legenda:
  • Kindcentrum
  • Kinderopvang
  • Basisonderwijs
  • Praktijkklas