Nieuws

Feestelijk opening bestuurskantoor in Blokzijl


Laatst bijgewerkt op: 29 maart 2019 12:58.

Nieuwe huisvesting bestuurskantoor

Wie nu over het prachtige Blokzieliger Schapendijkje van Vollenhove naar Blokzijl fietst ziet aan de linkerkant een nieuwe naam op een gevel aan de Kanaalweg prijken.
Hier huisvest sinds kort het bestuurskantoor van Accrete. Vele kinderen uit de ‘Kop van Overijssel’ maken en hebben gebruikt gemaakt van de christelijke kinderopvang en het basisonderwijs die op 18 locaties in zowel Steenwijker- als Zwartewaterland worden aangeboden voor kinderen van 0 tot 13 jaar.
Wanneer je nog verder fietst kom je in het pittoreske centrum van Blokzijl uit bij Kindcentrum De Schutsluis, waar al meer dan 100 jaar onderwijs wordt gegeven en inmiddels ook al 15 jaar kinderopvang wordt geboden.
Het nieuwe bestuurskantoor biedt veel ruimte voor ontmoeting en samenwerking om de ambities nog beter te kunnen realiseren. Daarvan getuigt de nu al grote toeloop van medewerkers aangezien de meeste cursussen, opleidingen en vergaderingen hier worden gegeven.
Aangezien het naadloos op elkaar aansluiten van kinderopvang en basisonderwijs een belangrijke ambitie is, is het logisch dat op kantoor beide geledingen hier nu met elkaar samenwerken. Naast de beleidszaken opvang en onderwijs worden ook de facilitaire, personele, communicatieve, informatie-technische en financiële zaken geregeld vanuit het kantoor.
Op het openingsfeestje kwamen veel buren en bewoners af om even kennis te maken.

Accrete biedt basisonderwijs en kinderopvang onder één dak!