Nieuws

Jitske Kramer inspireert tijdens studieavond Accrete


Laatst bijgewerkt op: 10 november 2022 15:15.

Jitske Kramer, corporate antropoloog, ondernemer en bestseller auteur, was gastspreker tijdens de jaarlijkse studieavond bij Accrete.

Dinsdagavond 8 november waren ruim 300 medewerkers van Accrete bij elkaar voor een jaarlijkse studieavond. De avond vond plaats in theater de Meenthe in Steenwijk. Jitske is antropoloog en heeft de wereld rondgereisd om te leren van leiders, willekeurige voorbijgangers en innovators. Als een rode draad door de avond zag je beelden van haar ontmoetingen en vertelde ze boeiend over hetgeen ze geleerd had van al die mensen en van de verschillende culturen.

Culturen ontstaan door onszelf: wij bepalen met elkaar welke regels we hanteren, wie erbij hoort en wie we 'cancelen'. En, leerde Jitske ons, dat is waar het vaak mis gaat: want wat jij denkt dat goed is, zo wil je het liefst blijven handelen, maar is dat ook altijd het beste? Culturen kunnen veranderen: als we andere culturen ontdekken en als we open staan voor andere gewoontes, gedachten en overtuigingen. Om met elkaar in gesprek te blijven adviseerde Jitske om meer 'om het kampvuur' met elkaar te zitten. Open vragen stellen, luisteren en verbinding zoeken.

Dus wie weet is onze volgende studieavond op een open plek in het bos, waar we rond een kampvuur met elkaar in gesprek gaan en ons verwonderen en laten inspireren door mensen die anders denken en doen.

Accrete biedt basisonderwijs en kinderopvang onder één dak!