Tarieven kinderopvang 2023

Tarieven 2023

  • Uurtarief kinder- en peuteropvang: 10,06 euro
  • Uurtarief voor- en buitenschools opvang: 9,17 euro
  • Uurtarief kinderopvang buiten vast contract of contract: 11,63 euro
  • Uurtarief voor- en buitenschoolse opvang vast of flexibel contract: 10,75 euro

KDV Dagdelen (40 t/m 52 weken-contract > 10,06 euro per uur)

De afname voor kinderen van 0 tot 4 jaar gaat per dagdeel (5 uur opvang). Het eerste dagdeel is van 8.00 tot 13.00 uur, het tweede van 13.00 tot 18.00 uur. Dagdeel 1 kun je vervroegen vanaf 6.30 uur en verlengen met maximaal 1,5 uren. Dit kan ook bij het tweede dagdeel: vanaf 12.00 tot 19.30 uur.

Wij raden ouders wel aan om voor hun kinderen meerdere en het liefst vaste dagdelen te kiezen. Zo waarborgen we de continuïteit van de groep en kan jouw kind goed wennen aan de andere kinderen en pedagogisch medewerkers. Hier heeft hij of zij het meeste baat bij! Je betaalt dit tarief wanneer je kind een contract heeft van 40 weken of meer, met daarbij vaste dagen en tijden.

Peuteropvang (40 weken-contract > 10,06 euro per uur)

De afname van peuteropvang (POV) is van 8.30 tot 12.00 uur, met minimaal 2 vaste dagdelen per week. Minder afname is niet mogelijk. Zo willen we de continuïteit van de groep waarborgen, maar bovenal je kind goed laten wennen aan de andere kinderen en pedagogisch medewerkers. Hier heeft hij of zij het meeste baat bij. Je kunt een peuteropvangochtend vervroegen vanaf 6.30 uur of verlengen per half uur tot 14.30 of 18.00 uur. Dit kan ook bij een peuteropvangmiddag: vanaf 12.00 tot 18.00 uur.

* In de gemeente Zwartewaterland heb je recht op een gratis 3e dagdeel POV, wanneer je kind (vanaf 2,5 jaar) al twee dagdelen POV afneemt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je locatiemanager.

* In de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland kun je tot maximaal 16 uur gesubsidieerde peuteropvang afnemen voor peuters met een VE-indicatie. Voor meer informatie kun je terecht bij je locatiemanager.

Peuteropvang wordt gesubsidieerd door gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland.

Indien je als ouder geen recht hebt op kinderopvangtoeslag kun je alsnog twee ochtenden peuteropvang afnemen. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je jouw inkomensverklaring van het afgelopen jaar te sturen naar de locatiemanager van de betreffende vestiging. Je ontvangt dan maandelijks een factuur met daarop je ouderbijdrage. De gemeente vergoedt de subsidie rechtstreeks aan Accrete. Dit geldt niet voor extra uren. Deze dien je zelf te betalen.

Flexibele kinderopvang (11,63 euro per uur)

Neem je minder dan 40 weken per jaar en/of met wisselende dagen/opvangtijden onze kinderopvang af? Dan gelden de tarieven van flexibele opvang. Je ontvangt een contract met een gemiddeld aantal uren per maand.

Voor- en buitenschoolse opvang (VSO / BSO > 9,17 euro per uur)

  • De afname voor kinderen vanaf 4 jaar tot aan het einde van de basisschooltijd gaat per half uur.
  • Je kunt uren afnemen voor én na schooltijd.
  • De minimale afname van de VSO is een half uur. De minimale afname van de BSO is een uur.
  • We ronden daarbij af op halve en hele uren (vanaf de aanvang van opvang van je kind).
  • Je betaalt dit tarief wanneer je kind een opvangcontract heeft van 40 weken.
  • Ook kun je een 40 schoolweken-contract afsluiten met vakantieopvang. Je geeft dan aan hoeveel vakantieweken/uren je kind naar de opvang komt. Dit nemen we direct in het contract op. Ook dit zijn vaste dagen en vaste tijden.

Vakantieopvang (9,17 euro per uur)

Wij bieden ook enkel vakantieopvang voor buitenschoolse opvang. Dit houdt in dat je een contract afsluit voor uitsluitend de vakantieperiode. Je geeft aan hoeveel vakantieweken/uren je kind naar de opvang komt. Dit nemen wij direct op in het contract. Hiervoor dien je wel vaste dagen en tijden af te nemen.

Flexibele buitenschoolse opvang (10,75 euro)

Dit is buitenschoolse opvang voor minder dan 40 weken per jaar en/of opvang, met wisselende dagen en opvangtijden. Je ontvangt een contract met een gemiddeld aantal uren per maand.

Extra opvang buiten contract (KDV 11,63 euro / BSO 10,75 euro)

Extra opvang buiten een vast contract is mogelijk voor zowel de kinderopvang als de BSO. Het is wel noodzakelijk om je kind minimaal 3 weken van te voren aan te melden via de ouderapp. Wij doen dan ons best om een plaats in de groep te creëren, maar kunnen niks garanderen.

Zo factureren wij

Accrete Kinderopvang hanteert gemiddelde maandbedragen. De opvang die je op jaarbasis afneemt, delen we door 12 maanden. Op deze manier volgt elke maand een factuur met een vast (gemiddeld) maandbedrag. Deze manier van factureren, geldt ook voor een flexibel contract en een contract voor de vakanties. Extra uren die je buiten het reguliere contract afneemt, factureren wij zoveel mogelijk in dezelfde maand.

Voor vragen kun je contact opnemen met het servicecentrum kinderopvang: kinderopvang@accrete.nl of 038-3865479. We helpen je graag verder!

- Alle bovenstaande bedragen zijn onder voorbehoud van typefouten -