Dikke duim omhoog voor alle 'Accrete mediamasters'

Half november werd landelijk 'De Week van de mediawijsheid' gehouden met als thema '#hierniet'. Hoe zorgen we er met z’n allen voor dat de online wereld een fijne, sociale plek wordt? Door een grens te trekken en #hierniet te zeggen. Zo maken we ons hard tegen haatspraak, buitensluiten, kwetsende ‘humor’, dreigementen, scheldpartijen en andere vormen van ongewenst gedrag. Alle kinderen van de Accrete kindcentra deden weer mee met mediawijsheid lessen.

Mediaspoor/Mediapaspoort

De groepen 1 tot en met 6 deden mee aan Mediaspoor of Mediapaspoort. Met de lessen van Mediaspoor leren de kinderen bijvoorbeeld hoe je een verhaal op verschillende manieren kan vertellen en welke media zijn er? De lessen vormen een doorgaande leerlijn. Bij Mediapaspoort krijgen alle leerlingen lessen over 7 thema's, die elk schooljaar terugkomen. De lessen zijn exact afgestemd op de leeftijd, belevingswereld en het onderwijsniveau en leervermogen van de leerlingen.

Accrete

Mediamasters

Groepen 7 en 8 deden mee met Mediamasters. Hierbij strijden de Accrete groepen tegen duizenden andere klassen om de titel 'meest mediawijze klas van Nederland'! Tijdens de landelijke wedstrijd zijn er vijf MediaMissies te spelen. Een MediaMissie bestaat uit een spannende filmaflevering, afgewisseld door klassikale en individuele vragen en opdrachten op het digibord. Leerlingen kunnen individueel (bijvoorbeeld thuis) extra bits (punten) verdienen in de MediaMasters Extra omgeving. De klas die tijdens de landelijke wedstrijd de meeste ‘bits’ scoort, mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen én wint een mooie prijs.

Accrete wedstrijd

Naast de landelijke Mediamasters wedstrijd heeft Accrete ook een eigen competitie voor groep 7 en 8 georganiseerd. Voor de 3 Accrete groepen met de hoogste landelijke score zijn eigen hoofdprijzen beschikbaar gesteld die gebruikt kunnen worden in de lessen.  

Top 3 Accrete kindcentra

Het was heel spannend en alle groepen van de kindcentra hebben erg hun best gedaan. Alle kinderen van groep 7 en 8 kregen tijdens de dag van de prijsuitreiking dan ook een 'dikke duim omhoog' in de vorm van pepermuntjes. De top 3 kreeg hun speciale prijs uitgereikt van een delegatie van het bestuurskantoor. De prijzen zijn te gebruiken voor het kindcentrum en blijven ook beschikbaar voor toekomende groepen 7 en 8. 

  1. Kindcentrum De Wiedewereld 
    De Buddy's met 13.903 punten. Dit betekent landelijk ook een 40e plaats! Gefeliciteerd met dit fantastische resultaat. De Buddy's hebben voor De Wiedewereld een PICO VR-bril gewonnen. Met deze professionele VR-bril gaat de meester aan de slag om nieuwe interactieve lessen te bedenken. 
  2. Kindcentrum De Wijngaard 
    Wijngaard groep 7 met 12.604 punten. De Wijngaard groep 7 heeft ook een VR-bril gewonnen. De META Quest moet ook voor interactieve lessen gaan zorgen. We zijn heel benieuwd. 
  3. Kindcentrum Claus 
    Groep 7/8B KC Claus met 12.256 punten. Deze groep B van Claus heeft ook bergen werk verzet. Voor hun kindcentrum hebben ze het spel Turing Tumble gewonnen. Turing Tumble is een nieuw type spel, waarbij spelers mechanische knikkercomputers bouwen om logische puzzels op te lossen.

Iedereen van harte gefeliciteerd! Volgend jaar komen kunnen de groepen 7 en 8 weer prijzen verdienen voor hun kindcentrum! Hieronder de prijswinnaars!